Hoummos

Hoummos
0 hodnocení01:00snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • cizrna 400 g
  • voda podle potřeby
  • tahína (sezamová pasta) 4 lžíce
  • stroužky - česnek 4
  • petržel - nať 4 lžíce
  • citrónů - citrónová šťáva ze 2
  • olej - olivový 2 lžíce
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle potřeby

Postup

1 Propláchněte studenou vodou 400 g cizrny, zalijte ji dostatečným množstvím studené vody a nechte ji do druhého dne bobtnat. Pak ji zvolna vařte 1 - 1,5 hodiny, dokud nezměkne. Z uvařené cizrny slijte větší část vody, několik lžic si dejte stranou. Cizrnu rozmixujte nebo propasírujte. Do kaše vmíchejte 4 lžíce tahíny (sezamová pasta) či rozmixovaných sezamových semínek, 2 utřené stroužky česneku, 4 lžíce jemně naskané petrželky, šťávu ze dvou citrónů, 2 lžíce olivového oleje a nařeďte ji slitou vodou na přiměřeně kašovitou konzistenci. podle chuti ji osolte a opepřete, rozdělte na talíře, přelijte lžící olivového oleje a ozdobte cizrnou.

Poznámka

KR-823.