Hovězí polévka (pot au feu)

0 hodnocení02:15
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • libového hovězího hrudí 750 g
  • bobkový list 1
  • hřebíčky 2
  • zrnek pepře 8
  • sůl
  • brambor 250 g
  • mrkve 1 svazek
  • menší květák 1
  • malá hlávka zelí 1
  • pepř
  • nakrájené pažitky 1 svazek
  • sekaného kerblíku (nebo petrželky) 1 svazek

Postup

1 1. Omyté maso vložíme do hrnce se 750 ml vody spolu s bobkovým listem, hřebíčky, celým pepřem a 2 lžičkami soli. Přikryté vaříme zhruba 90 min. na mírném ohni. Tvořící se pěnu sbíráme děrova­nou sběračkou.
2 2. Mezitím očistíme a omyjeme mrkev a brambo­ry. Nakrájíme je na kostičky. Květák rozebereme na růžičky. Zelí omyjeme a nakrájíme na nudlič­ky. Vyjmeme maso.
3 3. Vývar procedíme sítem. V čistém vývaru vaří­me postupně brambory 15 min., mrkev a květák 8 min. a zelí 5 min.
4 4. Maso nakrájíme na kousky a vrátíme do polév­ky. Osolíme a opepříme. Posypeme sekanými by­linkami.
5 Původní kuchyní tohoto receptu je Francie

Mohlo by Vás zajímat

Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Polévka z droždí
Na tuku zpěníme cibuli a na za stálého míchání rozpustíme droždí. Pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a nakonec vmícháme dvě vejce, ochutím...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...