Hovězí s řapíkatým celerem a cibulí

Hovězí s řapíkatým celerem a cibulí
0 hodnocení00:30
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vařeného hovězího masa 800 g
  • cibule 500 g
  • celerových řapíků 500 g
  • bílého vína 200 ml
  • másla 30 g
  • sůl
  • pepř
  • růžového pepře (na ozdobu - není nutné) 1 PL

Postup

1 Řapíky celeru a cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, maso rozkrájíme na malé kostky (1 – 2 cm). Na másle osmažíme cibuli a celer do růžova, přidáme maso a za stálého míchání pražíme 1 až 2 minuty. Pak podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme 12 minut. Před podáváním posypeme jednotlivé porce rozmačkanými bobulkami růžového pepře.
2 Nutriční hodnoty na jednu porci:
3 Energie=1792 kJ, bílkoviny=26,6 g, tuky =27,9 g, sacharidy=11.3 g.
4 Prohlédněte si, prosím, i krásné foto od Dandy.
5 Doporučená příloha:
6 Vařené těstoviny
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Francie

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. ...
 · 01:00
Hovězí na pepři
Hovězí maso osušíme, odblaníme, silně posolíme (cibule je sladká) a pečlivě obalíme v pepři. Pepřem nešetřit. V kastrolu na kamnech rozpálíme ole...
 · 00:03
Klasická svíčková podle Dalibora Navrátila
Mrkev, cibuli, celer, petržel nastrouháme na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřejeme třetinu másla a osmahneme v něm zeleninu. Zelenina se nemá ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...