Hraběnčin závin

0 hodnocení01:00velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • gr hladké mouky 450
  • gr moučkový cukr 150
  • vajíčka 3
  • tuk HERA 1
  • prášku do pečiva 0,5
  • skřice
  • vanilkový cukr sáček
  • mohou být jakékoliv oříšky

Postup

1 Uděláme těsto z mouky 3 žloutky ,50 gr. cukru 0,5 prášku do pečiva(možné přidat oříšky) necháme odpočinout v lednici.Větší díl asi dvě třetiny těsta dáme na plech na to strouhaná jablka, skořice , vanilkový cukr případně oříšky, mandle atd..
2 Ze 3 bílků + 100 gr. cukru ušleháme tuhý sníh a dáme na jablka. Nahor nastrouháme zbytek asi jednu třetinu těsta.
3 Těsto na strouhání dáme na 10 min, do mražáku.
4 Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min.

Mohlo by Vás zajímat

Rakúska kuchyňa
Viedenská kuchyňa bola vždy synonymom dobrej kuchyne. Nie že by bola originálna, jednoducho prevzala najtypickejšie a najlepšie pokrmy národov bý...
Hraběnčin koláč
Smícháme v těsto.0,333333333333333 dáme do mražáku ztuhnout.Zbytek rozválíme a dáme na vymašťený plech.Nastrouháme jablka ( silnější vrstvu )...
00:35
Zavinuté tajomstvo podľa pani Hany
Na cesto naukladáme kuracie prsia, ktoré sme najprv osolili a okorenili. Na ne nasypeme nastrúhaný syr niva, nakrájané šampiňóny. Cesto zavinieme...
00:35
Závin s uzeným masem
Špenát omyjeme, odkrájíme stonky a tuhé části a spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a listy necháme okapat. Uzenou rolku nakrájíme na 0,5 cm silné...
00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...