Hrachová kaša 2

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 500
  • g
  • suchého lúpaného hrachu
  • 2
  • lyžice
  • oleja
  • 2
  • lyžice
  • hladkej múky
  • 2
  • dcl
  • mlieka
  • 2
  • strúčiky pretlačeného cesnaku
  • majorán
  • soľ

Postup

1 Hrach zalejeme vodou a necháme 24 hodín odstáť. Na druhý deň vodu zlejeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou asi 2 cm nad hrach a rozvaríme hrach do mäkka. Pretrieme ho cez sitko. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú rozriedime troškou vody a vlejeme ju kaše, prilejeme mlieko, 2 strúčiky cesnaku, posolíme a pridáme rozdrvený majorán a chvíľu povaríme. Podávame s vareným údeným mäsom, alebo s fašírkou.

Mohlo by Vás zajímat

Pohánková kaša
Na premytú pohánku dáme približne 2 krát toľko vody, ako je množstvo pohánky. Necháme asi 2 hodiny stáť, aby napučala, potom prevediem do varu. V...
Vločkovo-zelerové placky
Vločky varíme v slanej vode, kým nevznikne kaša. Nahrubo nastrúhaný zeler podlejeme trochou horúcej vody a krátko podusíme. Pridáme ho do vyc...
Špenátové pyré
Mlieko sa osolí, uvedie do varu a rozpustí sa v ňom mrazený špenát. Pri teplote približne 75 C sa primieša zemiaková kaša a pridá sa rozotrený...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...