Hrachová polévka (holandská) - Hollandse erwtensoep

Hrachová polévka (holandská) - Hollandse erwtensoep
0 hodnocení01:30velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřových žebírek 500 g
  • čerstvého špeku 100 g
  • velká cibule 1
  • menší pórek 1
  • hrubší plátek celeru 1
  • větší mrkev 1
  • loupaného hrášku 500 g
  • bobkový list 1
  • koření (pepř, sůl, muškátový oříšek, hřebíček)
  • vody 2 l
  • uzenina (dle chuti)

Postup

1 Příprava:
2 Pečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu. Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu. Nechejte povařit cca 1,5 hod. a poté z hrnce vyndejte žebírka i bobkový list. Oberte maso, rozkrájejte ho na malé kousky a vhoďte zpět do hrnce. Podle chuti přidejte pepř a sůl, trochu muškátového oříšku a špetku hřebíčku. Špek pokrájejte na drobné kostičky rozpusťte na pánvi a nechejte v hrnci povařit cca 15 minut. Na závěr přidejte na kousky nakrájenou uzeninu.

Mohlo by Vás zajímat

Rajská polévka
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme asi 30 minut., Potom přidáme rajčatový protlak, cukr, oce a vaříme je...
 · 01:00
Zabijačková polévka
Do vývaru dáme vařit kroupy, rozmačkáme jelito, povaříme a okořeníme.
 · 00:15
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Polévka z droždí
Na tuku zpěníme cibuli a na za stálého míchání rozpustíme droždí. Pak zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a nakonec vmícháme dvě vejce, ochutím...
 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...