Hrušková povidla

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

Postup

1 Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Směs vložíme do sklenic, upevníme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 stupňů.

Mohlo by Vás zajímat

Hruško - jablečná povidla
Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme podobně jako houby na sušení. Cca 600 - 700 g hrušek a 200g cukru dáme stranou. V průb...
00:50
Jablková povidla
Jablka vykrájíme, omyjeme, oloupeme, vykrojíme jadřince a jablka umeleme. Promícháme je s cukrem, přidáme ocet a promíchanou směs necháme stát do...
00:50 · 00:33
Švestková povidla
Švestky omyjeme a vypeckujeme. Rozmixujeme je, přimícháme želírovací cukr a přikryxté necháme v klidu 4 hodiny. Přivedeme k varu a prudce vaříme ...
00:50 · 00:33 · 00:33
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...