Hrušky s broskvemi v omáčce

0 hodnocení00:50
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • zralé hrušky 2
  • cukru 80 g
  • citronu - šťáva z 1
  • vanilkový lusk 1
  • konzerva (425 ml) půlených broskví 1
  • čokoládové hoblinky na posypání
  • máta na ozdobu

Postup

1 Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedmee 0,375 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky hrušek 5 minut a potom je necháme okapat. Na síto dáme okapat broskve a šťávu zachytíme. Zbylý cukr necháme na hlubší pánvi zkaramelizovat. Přilijeme k němu za stálého míchání broskovou šťávu a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pak omáčku dobře promícháme. Dvě broskve rozkrájíme na plátky. Hrušky vějířovitě nařízneme. Na talířek dáme vždy půlku broskve i hrušky a broskvové plátky přelijeme omáčkou. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a mátou

Mohlo by Vás zajímat

Sušené hrušky
Sladké nepřezrálé hrušky nakrájejte na 2 nebo 4 části, odstraňte jadřince. Hrušky ponořte na 1-2 minuty do osolené vody a nechte okapat. Rozložte...
 · 
Hrušky se sirupem v pomalém hrnci
Příprava: Hrusky oloupejte, stopky ponechte a spodkem hrusek odstrante jádrinec. Vlozte je nastojato do pomalého hrnce. Smíchejte vsechny ingred...
 ·  · 04:00
Pečené hrušky
Postup přípravy: Hrušky rozkrojíme na polovinu a řeznou plochu ihned namočíme do citronové šťávy, abychom zamezili zhnědnutí. Pak malou lžičkou v...
 ·  · 04:00 · 00:44
Hruškový krém s čokoládovou pěnou
Želatinu namočíme do studené vody. Čtyři hrušky oloupeme, rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou a osladíme čtyřmi lžičkami cukru. Dusíme je pod ...
 ·  · 04:00 · 00:44 · 00:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...