Husacia pečeň v rôsole

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • husacej pečene 400 g
  • dcl mlieka 25
  • údenej slaniny 50 g
  • dcl bieleho vína 2
  • soľ
  • dcl aspiku 5

Postup

1 Husaciu pečeň vyčistíme, zbavíme krvavých žiliek a namočíme do mlieka na 2 až 3 hodiny, aby zbelela. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, rozškvaríme, pridáme pečeň a pečieme, pričom počas pečenia podlievame bielym vínom. Po 20 minútach pečeň vyberieme, osolíme a necháme vychladnúť. Potom ju nakrájame na plátky, uložíme do formy alebo misky, zalejeme aspikom a necháme stuhnúť. Vychladnutú pokrájame, pokvapkáme šťavou z citróna a ozdobíme plátkami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou.

Mohlo by Vás zajímat

Domáca paštéta
Bôčik uvaríme aj s kožou domäkka. Uvarený bôčik pomelieme dvakrát na jemno a premiešame s vývarom, v ktorom sa varil. Všetko ešte pomaly varíme....
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...