Indonéské vepřové saté
Suroviny
na porce
- libového vepřového 900 g
- sójové omáčky 4 lžíce
- hnědého cukru 1 lžíce
- nadrobno posekané cibule 2 lžíce
- citronové šťávy 3 lžíce
- česneku rozdrcený 1 stroužek
- pomletého koriandru 2 lžíce
- pomletého černého pepře 0,5 lžičky
- kayenského pepře, nebo podle chuti 0,12 lžičky
- soli 1 lžička
- pomletých paraořechů, nebo oloupaných mandlí 4 lžíce
- olivový olej, salátový olej, nebo rozpuštěné máslo
Postup
1 Zbavit maso tučného. Libové maso nakrájet na 4 cm kostky. Smíchat všechny ostatní ingredience až na olej, nebo máslo. Nalít směs na maso a vše dobře promíchat. Nechat marinovat 4 hodiny, nebo do druhého dne.
2 Navlíct maso na jehle a položit na gril. Grilovat asi 25-30 min., nebo až maso zhnědna. Během grilování maso často potírat olejem, nebo máslem. Podávat horké.
3 Původní kuchyní tohoto receptu je Indonésie
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře