Jablečný džem s kávou

0 hodnocenísnadné
Sdílet Označení

Suroviny

  • ml: - Na cca 7 sklenic po 200
  • jablek 600 g
  • 100% jablečného moštu nebo džusu 250 ml
  • instantní kávy 2 PL
  • vaječného koňaku 150 ml
  • mletá skořice
  • mletý hřebíček
  • bal Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker 1
  • cukru 1000 g

Postup

1 1. Jablka omyjeme, oloupeme, nastrouháme a navážíme (600 g).
2 2. Jablka, jablečný mošt, instantní kávu, vaječný koňak a koření dáme do hrnce. Obsah sáčku Gelfix Klasik 1:1 nejprve smícháme se 2 PL naváženého cukru a poté promícháme s ovocem.
3 3. Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se hmota začne vařit, přidáme zbývající cukr. Za stálého míchání znovu přivedeme k varu a necháme minimálně 5 minut povařit, přičemž stále mícháme. Poté sejmeme z plotny
4 4. Případnou pěnu sebereme a džem ihned plníme po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme přibližně 5 minut stát na víčku.

Mohlo by Vás zajímat

Hříbky v octě
Očištěné hříbky na 3 minuty do osolené vroucí vody, nechte okapat, osušte. Zavařovací sklenice naplňte hříbky asi do poloviny, zhřejte vinný jab...
00:15 · 
Višňovo-jablečný džem se skořicí
1. Višně omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, vypeckujeme a navážíme (600 g). Jablka omyjeme, oloupeme, vyřízneme jádřinec, nakrájíme nadrobn...
00:15 ·  · 
Dýňový džem s jablky
1. Připravíme si ovoce – jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dužninu dýně nakrájíme na drobné kostičky. Kousky dýně i nastrouhaná jablka dáme ...
00:15 ·  ·  · 
Džem z jahod, rebarbory a malin
1. Jahody omyjeme, necháme okapat, zbavíme stopek, nakrájíme nadrobno a navážíme (600 g). Rebarboru omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na malé ko...
00:15 ·  ·  ·  · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...