Jablkový chlebíček

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • (forma na srnčí hřbet)
  • větší jablka 2
  • hrst rozinek
  • mlété skořice 2 lžičky
  • vejce 4
  • vanilkový cukr 1
  • moučkového cukru 80 g
  • změklého tuku (hery) 100 g
  • hladké mouky 150 g
  • sáček kypřícího prášku do pečiva 1
  • tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • NA OZDOBENÍ:
  • moučkový cukr
  • případně citronová poleva

Postup

1 1. Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s rozinkami a skořicí. Necháme stát, dokud nevymícháme těsto. Do mísy dáme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a změklý tuk. Šleháme asi 15 minut.
2 2. K vymíchanému těstu přidáme jablečnou směs, prosátou hladkou mouku a spráškem do pečiva a promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přimícháme jej do těsta.
3 3. Těsto rovnoměrně rozetřeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, povrch pečlivě uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby. Teplotu zmírníme na 150 stupňů a pečeme asi 40-50 minut.
4 4. Upečený chlebíček vyjmeme z trouby a necháme chvíli zchladnout. Pak jej opatrně vyklopíme z formy a pro ozdobu posypeme moučkovým cukrem. Hotový moučník můžeme přelít citronovou polevou.

Mohlo by Vás zajímat

Jablkový mouřenín
V misce smícháme polohrubou mouku, krupicový a vanilkový cukr, prášek do pečiva a kakao. Přidáme vejce, oloupaná a hrubě nastrouhaná jablka, vych...
01:00 · 
Biskupský chlebíček
V míse vyšleháme tuk, cukr a žloutky. Nadrobno nakrájené ovoce promícháme s jednou až dvěma lžícemi hladké mouky. Ke šlehanému základu přidáme po...
01:00 · 
Rybízový chlebíček
Do pekárny nalijeme máslo, vejce a esenci. Ostatní ingredience kromě rybízu dobře smícháme a nasypeme do pekárny. Program KOLÁČ (DORT, CAKE). Po ...
01:00 ·  · 03:30
Biskupský chlebíček
Třené těsto 1. Směs kandovaného ovoce pokrájíme na kostičky a promícháme se sultánkami. Calvados (jablečnou pálenku) mírně ohřeje me, zalijeme ...
01:00 ·  · 03:30
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...