Jelení orez na víne s brusnicami

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • jelenieho orezu 1 kg
  • cibule 2
  • zeler s vňaťou 1
  • petržleny 2
  • mrkvy 2
  • červeného suchého vína 0,5 l
  • vývaru 0,5 l
  • oravskej slaniny 300 g
  • pohár brusnicového džemu
  • sladká smotana
  • cesnak
  • múka na zahustenie
  • korenie na divinu
  • celé čierne a biele korenie
  • bobkový list
  • olej
  • soľ

Postup

1 Cibuľu a slaninu nakrájanú nadrobno speníme na troške oleja.
2 Mäso nakrájame na menšie kúsky, sprudka urestujeme, posypeme korením na divinu, posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a podlejeme vínom a vývarom tak, aby mäso bolo ponorené.
3 Po 20 minútach pridáme mrkvu, petržlen, zeler a celé strúčiky cesnaku. Na miernom plameni varíme asi 2 hod., kým mäso nezmäkne.
4 Mäso potom vyberieme a omáčku precedíme.
5 Mäso vrátime späť a pridáme brusnice spolu so sladkou smotanou, ktorú sme zatrepali hladkou múkou.
6 Všetko prevaríme, aby sme sa zbavili múčnej chuti a môžeme servírovať.
7 Ako príloha sú výborné pečené cibuľové zemiaky.

Mohlo by Vás zajímat

Roládka z divočiny
kus kejtky, vhodně naříznout a rozklepat na placku - tenhle kus pak pomatlat omáčkou z kečupu, hořčice, sojové omáčky, třeného česneku, soli (nep...
 · 01:00
Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...