Jelení ragú s hříbky na červeném víně

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • předního jeleního masa; 60 dkg
  • cibule; 3
  • lusk papriky; 1
  • rajče; 1
  • červeného vína; 4 dl
  • hříbků; 20 dkg
  • brambor; 0,5 kg
  • stolního oleje; 1 dl
  • masového vývaru; 3 dl
  • bobkové listy; 2
  • stroužky česneku; 2
  • čerstvý tymián;
  • čerstvý rozmarýn;
  • sůl;

Postup

1 Nadrobno nasekanou cibuli začneme smahnout na rozpáleném oleji. Přihodíme na větší kousky nakrájená rajčata a papriku a na kolečka nakrájený česnek. Směs osolíme a necháme několik minut podusit.
2 Jelení maso nakrájíme na kostičky, vhodíme na cibulový základ a přidáme bobkový list, rozmarýn a tymián. Promícháme a podlijeme vodou a červeným vínem. Maso necháme vařit tak dlouho, dokud nezměkne.
3 Ještě než bude ragú úplně hotové, vmícháme do něj hříbky a také na kostičky nakrájené brambory. Ještě 10-15 minut povaříme a podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Roládka z divočiny
kus kejtky, vhodně naříznout a rozklepat na placku - tenhle kus pak pomatlat omáčkou z kečupu, hořčice, sojové omáčky, třeného česneku, soli (nep...
 · 01:00
Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...