Jemná huspenina po domácku

Jemná huspenina po domácku
1 hodnocení00:30velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřové krkovičky 2 kg
  • cibule 1
  • bobkový list 1
  • hřebíčky 2
  • mrkve 2
  • 2sladkokyselé okurky
  • listů želatiny 5
  • sůl
  • ocet
  • cukr
  • pepř
  • kerblík nebo petrželka

Postup

1 Maso nakrájené na centimetrové kousky vložte do vařící vody, nechte přejít varem, vsypte do sýta a propláchněte studenou vodou.
2 Do 1 litru vařící vody dejte oloupanou cibuli a mrkev, bobkový list, hřebíček a maso. Osolte a 2 hodiny vařte mírným varem.
3 Mrkev asi po 40 minutách vyjměte a spolu se sladkokyselými okurkami nakrájejte na plátky. Do studené vody namočte želatinu.
4 Když nabobtná, vodu vymačkejte.
5 Maso vyjměte. Z vývaru seberte tuk, svařte ho na 0,375 l a rozpusťte v něm želatinu. Ochuťte.
6 Zeleninu s masem navrstvěte do misky nebo vhodné formy a zalijte vývarem. Hmotu stlačte , zakryjte a vychlaďte.

Mohlo by Vás zajímat

Domácí medová šunka
Maso omyjeme a usušíme. Nakrájíme na kostky cca 1 - 2 cm. Zvlášť do misky si připravíme nálev z vody, soli a medu. Řádně promícháme aby se sůl ro...
 · 02:00 · 
Lehký narozeninový dort
Do mísy dáme celá vejce, cukr a vyšleháme v robotu do husté pěny. Při zapnuté metle pomalu nalijeme olej. Do připraveného základu vmícháme postup...
 · 01:30 · 
Americké donuty
Do mísy domácí pekárny nalijeme vodu, rozteklé máslo, žloutky a rozdrobené droždí. Dále nasypeme hladkou a polohrubou mouku, cukr a sůl. Na domác...
 · 02:00 · 
Snadné domácí housky
Do domácí pekárny (nebo do mísy) dáme suroviny v tomto pořadí: vlažná voda, rozdrobené droždí, cukr, obě mouky, sádlo a sůl. V případě domácí pek...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...