Kachní prsa na zeleninové rýži

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • rýže 200 g
  • sůl
  • stroužky česneku 2
  • pórky 2
  • chilli paprička 1
  • mrkve 2
  • cukrových lusků 100 g
  • malých kukuřičných klasů 50 g
  • sójových výhonků 100 g
  • oleje 50 ml
  • sójové omáčky 50 ml
  • kachní prsa 2
  • pepř
  • lžíce olivového oleje 1

Postup

1 Rýži uvaříme dle návodu, slijeme ji a necháme vychladnout. Oloupeme a najemno nasekáme česnek. Pórek nakrájíme na kolečka, chilli papričky na kostičky, mrkev na nudličky. Sójové výhonky propláchneme vodou a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme tuk. Zeleninu prudce opečeme a zalijeme sójovou omáčkou. Přidáme rýži, promícháme, opečeme a vmícháme výhonky. Maso osolíme a opepříme.
2 V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po obou stranách opékáme, stranu s kůží asi 8 minut, druhou asi 6 minut. Necháme odležet, nakrájíme na plátky a servírujeme.
3 Přílohy:
4 rýže

Mohlo by Vás zajímat

Roládka z divočiny
kus kejtky, vhodně naříznout a rozklepat na placku - tenhle kus pak pomatlat omáčkou z kečupu, hořčice, sojové omáčky, třeného česneku, soli (nep...
 · 01:00
Roláda ze zvěřiny s brusinkovou omáčkou
Plec ze zvěřiny rozkrájíme na tenčí plát, naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme i zvěřinové koření. Na takto připravený plát masa klademe na plá...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...