Kančí kýta s celerem

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Očištěné maso protáhneme proužky celeru (polovina z celkového množství), osolíme. Cibulku osmahneme na oleji, přidáme maso a ze všech stran orestujeme, podlijeme vroucí vodou a dusíme doměkka. Podléváme.
2 Kýtu pak vyjmeme, šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v mléce. Přidáme citrónovou kůru, koření, nastrouhanou mrkev a celer. Omáčku povaříme do zhoustnutí. Maso vložíme zpět a prohřejeme.

Mohlo by Vás zajímat

Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opeče...
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Kančí kýtu odblaníme a opláchneme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji do růžova, přidáme divoké koření zas...
 · 01:00
Smažený řízek z divočáka (specialita z polesí Harrachov)
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na potřebný počet řízků, které mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smícháme s hořčicí, jalovcem, tymiáne...
Kančí guláš
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...