Karfiolové placky s údeným mäsom a zemiakmi

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 1
  • karfiol (asi 500g)
  • 200
  • g
  • údeného mäsa
  • 1
  • malá cibuľka
  • olej na pečeie
  • 1
  • kocka
  • MAGGI Bylinky Cesnak a petržlen
  • rasca
  • petržlenová vňať
  • 3
  • vajcia
  • 5
  • lyžíc
  • hrubej múky
  • 4
  • porcie zemiakov
  • 1
  • MAGGI Tatarka

Postup

1 Karfiol uvaríme v osolenej vode do polomäkka, scedíme a necháme odkvapkať. Karfiol roztlačíme príborovou vidličkou, dáme do misy, posypeme múkou a ešte horúce priklopíme pokrievkou. Najemno nakrájanú cibuľu opečieme na časti tuku, pridáme na rezance nakrájané údené mäso, MAGGI Bylinky cesnak a petržlen, premiešame a pridáme s rascu a jemne nasekanú petržlenku ku karfiolu. Vajce rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky pridáme ku karfiolu, z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ľahko premiešame. Rozehřejeme pánvičku s olejem a naběračkou tvarujeme menší placičky, které opékáme z obou stran.

Poznámka

asi 3001 kJ/porcia

Mohlo by Vás zajímat

Zapečený karfiol so syrom 2
Uvaríme karfiol, rozoberieme ho na ružičky a urovnáme do formy vymastenej maslom alebo do ohňovzdornej misy. Z masla a múky pripravíme zápražku, ...
00:50
Nastavovaná kaša s pečeným udeným
Vodu s maslom privedieme do varu, pridáme mlieko a soľ, nasypeme obsah sáčku MAGGI Zemiaková kaša a krátko premiešame. Kašu priklopíme pokrievkou...
00:50 · 00:45
Fašírka á la junior
Salámu ošúpeme, posekáme nadrobno a dáme do misy. Očistenú cibuľu ošúpeme, pokrájame na kocky a zmiešame s pripravenou salámou. Vajcia rozšľa...
00:50 · 00:45 · 00:40
Kaplická cmunda (cmunda po kaplicku)
1/ Na oleji prudko opražíme na kocky nakrájanú údenú krkovičku, pridáme opláchnutú kyslú kapustu a dusíme asi 25 minút. 2/ Nakrájanú cibuľu spe...
00:50 · 00:45 · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...