Koblížky jedna báseň

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Ingredience:
  • hladké mouky 250 g
  • polohrubé mouky 250 g
  • žloutky 3
  • mléka 0,25 l
  • kostek cukru 7
  • droždí
  • majolky 3 lžíce
  • moučkový cukr na obalení
  • olej na smažení

Postup

1 Postup přípravy: Z trochy vlažného mléka, kostek cukru a droždí (asi půlka kostičky) připravíme kvásek. Do mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, přidáme špetku soli, nalijeme kvásek, přidáme žloutky, majolku a postupně přidáme zbytek mléka a zpracujeme těsto. Dle potřeby přidáme mouku, aby se těsto nelepilo. Necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme na placku asi 1-1,5 cm širokou a vykrajujeme kolečka - raději menší než jsou klasické koblihy. Koblžky se neplní! Smaží se z obou stran na oleji do zlatova. Ještě teplé se obalují v moučkovém cukru, do kterého můžeme přidat vanilkový cukr.
2 Tyto koblížky dělám už několik let a všem chutnají. Marmeláda v nich vůbec nechybí, ale je možné jí do koblížků po usmažení plničkou stříknout. Několikrát, když jsem doma neměla majolku, tak jsem dala do těsta dokonce tatarskou omáčku, výsledek byl stejný a nikdo to nepoznal.

Mohlo by Vás zajímat

Dokonalý cheesecake
Sušenky si rozdrtíme válečkem nebo v robotu a smícháme s měkkým máslem (to jsem nahřála mikrovlnce). Formu se sundavacím okrajem vymažeme máslem,...
00:40 · 
Jablkovo-pudinkové koblížky
Postup přípravy: Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem hněteme do hl...
00:40 ·  · 00:44
Marlenka - starodávný recept ruských žen
Příprava: 1. Sodu s octem smícháme ve vyšším hrnku - dost vypění, do hrnce dáme máslo, med, cukr a vymícháme. Potom přidáme ocet se sodou a znov...
00:40 ·  · 00:44 · 
36.nejen makový závin pro domácí pekárnu
Pekárničku Professor zapneme na program 7 (tedy těsto). Po hodině a půl máme plnou nádobu peřinkově měkkého krásného kynutého těsta. Po dobu, k...
00:40 ·  · 00:44 ·  · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...