Kosmatice s tatrskou omáčkou

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Vejce 3 - na těstíčko
  • Mouka - hladká 4 lžíce - na těstíčko
  • Olej - na smažení
  • Bez černý - květ

Postup

1 Květenství omyjeme a necháme oschnout. Zvajec a mouky vyšleháme husté těstíčko, do kterého květy (držíme je za stopku) namáčíme. Ihned je dáme do vrstvy rozpáleného tuku. Usmažné vyndáme na talíř s brouskem, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme s tatarskou omáčkou, do níž vmícháme hrst posekané jarní cubulky nebo petrželky.

Poznámka

KR-368.

Mohlo by Vás zajímat

Jihočeské Kosmatice
Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při š...
Kebab na jehle se slaninou
Šrot přelijeme vařící vodou a necháme 30 min. bobtnat, až změkne, ale nerozvaří se. Pak jej necháme okapat na sítu. Slunečnicová jádra orestujeme...
 · 
K Špagety s nevařenou kečupovou omáčkou
Bezvaječné špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě. Zcedíme a necháme odkapat. Nevařenou omáčku si připravíme tak, že v dia kečupu rozmícháme roze...
Kosmatice - smažené květenství bezu
1) Květenství pořádně otřepejte a zbavte nečistot. Z uvedených ingrediencí prošlehejte husté těstíčko (mléko či mouku přidávejte podle potřeby). ...
 · 00:25 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...