Královský gril

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • slunečnicového oleje 1 l
  • velké cibule 4
  • větší česnek 1
  • bazalka čerstvá
  • tymián čerstvý
  • máta peprná divoká čerstvá nebo čerstvá zahradní
  • list šťovíku 1
  • několik listů jitrocele a pampelišky
  • několik květů jetele bílého
  • sůl
  • pepř

Postup

1 Postup přípravy: Cibuli nakrájíme na hrubo podélné lístky, česnek nakrájíme také na hrubo. Přivedeme olej do varu a veškeré suroviny do něj vhodíme, přičemž dodržujeme pořadí, jak je v zadání. Ihned vypneme a necháme prochladnout. Do vzniklé marinády nakládáme maso na grilování nejménně na tři dny.
2 Recept je původně na skopové (jehněčí) maso. Dá se s úspěchem použít na veškerá masa: vepřové, hovězí, kuřecí, králičí, zajíc je znamenitý, ale musí se nechat rozložit déle cca 10 dní, veškerá zvěřina se nakládá na 5-8 dní.
3 Grilujeme velmi pomalu na dřevěném uhlí nebo na tvrdém dřevě. pPokládáme větvičkami jalovce a borového jehličí (pozor s rozumem 2-3 větvičky před dokončením).
4 Jako přílohu dáváme dostatek zeleninového salátu a servírujeme na měkkém chlebu.

Mohlo by Vás zajímat

Rančerská salsa
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Papričky podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Na...
00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...