Krevety na víne
Suroviny
na porce
- Praženú ryžu s vajíčkom
- krevety ľubovoľnej veľkosti
- šampiňóny
- cibuľu
- cesnak
- olej
- bieleho vína 1 dl
Postup
1 Do horúceho oleja dáme nastrúhaný cesnak, pridáme malé množstvo bieleho vína a krevety. Smažíme ich asi 4 minúty a potom pridáme vajcovú ryžu. Ryžu môžeme pripraviť tak, že na oleji osmažíme cibuľku a šampiňóny, pridáme ryžu, podlejeme vodou a dusíme, kým nie je mäkká. Do hotovej ryže zamiešame vajce a necháme stuhnúť. K tomuto jedlu sa hodí biele víno.
Mohlo by Vás zajímat
francouzský dresink
4 červené cibule
100 ml vinného octa
20 g hnědého třtinového cukru
Cibulku nasekáme ne velejemné kostičky a v misce ji ...
Rozmrazíme předvařené loupané krevety, ponoříme do horké
slané vody, necháme přejít varem a pak necháme odkapat na sítku.
Dáme do misky, přidám...
Připravené krevety potřeme ze všech stran česnekem. Poté obalíme v těstíčku připraveném z hladké mouky a vejce. Smažíme a ihned podáváme....
Pepř, cukr a sůl rozmícháme s olejem a citronovou šťávou. Krabí maso nakrájíme na kostky a vmícháme do zálivky spolu s jemně nakrájenou pažitkou....
· 00:20 ·
Komentáře