Křupavá chlumecká cmunda

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • stroužků - česnek 5
  • sůl
  • vejce 1 ks
  • brambory 500 g
  • mléko 10 cl
  • majoránka
  • mletý bílý pepř
  • polohrubá mouka 3 lžíce
  • drcený kmín
  • tuk na smažení

Postup

1 Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme na jemno a vymačkáme z nich všechnu vodu. Přidáme mléko, česnek utřený se solí, vejce, drhnutou majoránku, kmín a nakonec mouku a vymícháme těsto, které necháme chvíli odpočinout.
2 Na pánvi rozpálíme tuk, naběračkou nalijeme těsto a stěrkou rozetřeme na tenkou placku. Smažíme z obou stran dozlatova.
3 Vynikající jsou se zelím

Mohlo by Vás zajímat

Cmunda kynutá
Uděláme řídší těsto ( asi jako na perník) a necháme kynout v míse. Pečeme ve vymaštěném a moukou vysypaném plechu....
 · 
Bramboráčky se zeleninou
Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na tenké proužky.Očistíme ostatní zeleninu a nakrájíme jí nebo nastrouháme na úzké hranolky. Tak si připravíme zák...
 · 00:30 · 
Alpské brambory
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka. Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky. Oloupanou a nakrájenou cibuli os...
 · 
Bramborák
1. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle. Vodu vzniklou při strouhání slijeme a brambory vymačkáme. Zalijeme je horkým mlékem, přidá...
 ·  · 00:40 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...