Kulajda se zastřenými vejci

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme jí studeným
2 vývarem (1,5 l) a dobře rozšleháme. Vaříme za stálého míchání asi
3 20 minut, pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme,
4 okmínujeme a vaříme, až jsou brambory měkké. Polévku ochutíme
5 usekaným koprem, podle chuti okyselíme octem, zalijeme smetanou
6 a krátce povaříme. Mezitím všech 5 vajec vyklepneme do mírně
7 okyselené vařící vody a při mírném varu 5 minut neháme zatuhnout.
8 Pak je děravou naběračkou vyjmeme, urovnáme na talíře, a
9 přelijeme horkou polévkou.

Mohlo by Vás zajímat

Česnečka podle šéfkuchaře
Do kastrůlku si nalijeme vodu a přidáme kuřecí bujon. Potřebujeme mimořádně silný vývar, aby to bylo ono. Takže na půl litru i dva bujony, ale ať...
 · 00:20
Jihočeské friko
Postup přípravy: Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme koření, osolíme a dáme vařit asi do 1,5 litru studené vody. Když jsou br...
 · 00:45
Kmínová polévka
Kmín chvíli povaříme ve vodě, vývar osolíme, zahustíme jíškou z hladké mouky a oleje a povaříme. Pak pomalu vmícháme rozšlehané vejce, necháme je...
Mléčná houbová polévka
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky a dáme spolu s drobně nakrájeným česnekem na rozehřáté máslo. Zalijeme polovinou vývaru, přidáme sůl...
 · 00:25
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...