Kuřecí salát ke zlatému výročí korunovace anglické královny

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • filé z kuřecích prs 500 g
  • sůl a černý pepř
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • olivového oleje 2 lžíce
  • Marináda:
  • limety, šťáva i nastrouhaná kůra 0,5
  • cm čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného 3
  • utřený stroužek česneku 1
  • šalotka na drobno posekaná 1
  • olivového oleje 2 lžíce
  • Dressing:
  • creme fraiche 100 ml
  • majonézy 6 lžic
  • limety, šťáva i nastrouhaná kůra 0,5
  • cm čerstvého zázvoru 5
  • Pro podávání:
  • těstovinový salát
  • plocholisté petrželky 1 svazek
  • limeta rozkrojená na 0,25 1

Postup

1 Všechny ingredience pro marinádu smíchat. Přidat tam kuře a několikrát jej obrátit, aby se dobře v marinádě obalilo. Přikrýt a marinovat 2-3 hodiny.
2 Předehřát troubu na 190°C (plynovou na 5).
3 Připravit dressing z majonézy, creme fraiche, limety (šťáva i nastrouhaná kůra). Mezi dvěmi lžícemi vymačkat šťávu z nastrouhaného zázvoru a přidat 2 lžičky k dressingu. Nechat zchladit, aby se vyvinuly všechny chutě.
4 Kuře očistit od marinády a osušit ho na kuchyňském ubrousku. Osolit, opepřit, posypat ho oříškem a vložit do zapékací misky. Nakonec ho pokapat olejem a vložit do trouby. Kuře péct asi 25 minut, nebo až je upečené. Během pečení ho sem tam polít vzniklou šťávou.
5 Kuře nechat úplně vychladnout a potom ho nakrájet na jednosoustové kousky. Ty smíchat s dressingem a po případě vše dochutit.
6 Pokrm podávat s těstovinovým salátem, čtvrtkami limety a posekanou petrželí.
7 Výtvor královského šéfkuchaře

Mohlo by Vás zajímat

Salát César
Žemle nakrájíme na kostky a ve středně vyhřáté troubě je vysušíme dokřupava. Česnek a ančovičky nakrájíme najemno. V míse vymícháme žloutky...
Salát Cézar
Maso nakrájíme na nudličky a na chvíli naložíme do směsi olivového oleje a koření. Mezitím co masíčko odpočívá, nakrájíme ledový salát na nudličk...
 · 00:25 · 
Labužnický salát
Rozinky scedíme, banán nakrájíme na kolečka, eidam na drobné kostičky, žampiony scedíme, nakrájíme na plátky, zelí najemno nakrájíme a vše přidám...
 · 00:35 · 
Tradiční thajský salát z masa a hub
1. hovězí svíčkovou opečeme na pánvi v celku dorůžova. Pečeme zprudka ze všech stran cca 3-4 minuty. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plá...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...