Kvašáky

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Okurky
  • soli 30 g
  • kopr
  • vinný list
  • křen
  • cibule
  • pepř
  • nové koření
  • chlebová kůrka

Postup

1 1 litr vody svaříme se solí, necháme vychladnout a do vlažného nálevu vložíme propíchyné očištěné okurky a ostatní ingedience.
2 Na 5 l láhev potřebujeme 2 l nálevu.

Mohlo by Vás zajímat

Kvašáky - ( též močáky )
do 4 litrové sklínky klademe vrstvu okurek, kopru, vinného listu a křenového listu v množství jak chceme mít kvašáky pikantní. Před kladením vrst...
Kvašáky (trvalé – dělat 4 měsíce)
1 l vody převařit se 4 dkg soli. Dát 1 lžičku hořčičného semínka do 4 litrové láhve, višňové listí, kopr, křen, petržel, mrkev, cibuli. Doprostře...
Kvašáky (rychlé – 14 dnů)
Převařit 1 l vody se 4 dkg soli. Do sklenice dát cibuli, kopr, mrkev a okurky zalít studenou vodou. Okurky nechat předem 3 hodiny močit a pak os...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...