Maďarské lečo

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • paprik 1 kg
  • rajčata 2
  • větší cibule 1
  • červená paprika
  • sůl
  • olej

Postup

1 Postup přípravy: Cibuli nakrájíme na malé kostky, na oleji opražíme do sklovita. Přidáme na větší kusy nakrájenou papriku (my ji přidáváme i s jadérkami a žilkami, potom to krásně štípe) a oloupaná, nakrájená rajčata a osolíme. Vše za stálého míchání opražíme. Poprášíme červenou paprikou a je to hotové. Pozor, nezakrývat, aby se vše nedusilo, protože to potom pustí moc šťávy a bude to příliš vodnaté. Můžeme přidat klobásu a hodit na to rozmíchaná vajíčka.
2 Jako příloha se hodí chleba, rýže, halušky.

Mohlo by Vás zajímat

Lečo paní Ivany
Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Papriky vyčistíme a nakrájíme na proužky. Přidáme na pánev, osolíme,...
00:45 · 
Zeleninové lečo podle babičky
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji. Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnut...
00:45 · 
Maďarské zelné závitky
Ve velkém hrnci povaříme po dobu 45 minut zelí. Vodu scedíme a zelí necháme ochladit. Pak opatrně oddělíme z hlávky list po listu. Ve středně vel...
00:45 · 
Zapékaná kapusta s drůbežím masem
Dáme vařit vodu, osolíme a přidáme také jedlou sodu, aby listy kapusty během vaření neztratily pěknou zelenou barvu. Z kapusty odtrhneme dvakrá...
00:45 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...