Maďarský guláš

0 hodnocení01:00velmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Na rozpáleném tuku (rozpuštěné slanině) osmahneme na kostky nakrájené maso (asi 2 minuty). Teprve potom přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, mleté papriky (nebo na proužky nakrájené 1 až 2 čerstvé papriky), kečup (případně dvě oloupaná rajčata), rozetřený stroužek česneku, mletý kmín, majoránku.
2 Minutu vše na větším plameni podusíme, podlijeme trochou vody, zasypeme hladkou mokou a necháme za stálého míchání zasmahnout. Mícháme a postupně zaléváme vývarem (vodou s půlkou kostky masoxu). Vše děláme v papi- ňáku, dusíme 40 minut. Dosolíme a dochutíme, aby měl guláš příjemnou ostřejší chuť.
3 Jako přílohu doporučujeme houskový nebo bramborový knedlík, vařené brambory nebo krupicové noky

Mohlo by Vás zajímat

Pravý hospodský hovězí guláš
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. P...
 · 00:30
Hospodský guláš podle Zdeňka Polreicha- základní
MASO - na guláš je nejlepší kližka, protože se nerozpadá, případně jiné hovězí přední - plec nebo krk. Vždycky by se měl guláš vařit z jednoho dr...
Formanský guláš
Maso dusíme na paprikovém základě, do hotového guláše dáme podušenou anglickou slaninu nakrájenou na plátky a drcený celý pepř. Necháme v guláši ...
Kotlíkový guláš
Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku. Zasypeme paprikou, moukou, osmahneme, přidáme kečup, zalijeme vodou, povaříme, osolíme a opepříme...
 · 00:30 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...