Majonéza

0 hodnocenísnadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 4 čerstvé žĺtky, soľ, 1 lyžičku citrónovej šťavy, prípadne trochu horčice dobre vymiešame ručným šľahačom.
2 2.
3 Za stáleho miešania pridávame 0,25 l dobrého rastlinného oleja, najprv po kvapkách, keď začne hustnúť, tenkým pramienkom. Miešame dovtedy, kým nevznikne hustý krém.
4 3
5 Aby sa majonéza dobre vydarila, všetky
6 prísady musia mať izbovú
7 teplotu. A aby nám nehrozila
8 salmonelóza, musia byť
9 vajcia úplne čerstvé. .

Mohlo by Vás zajímat

Majonéza Štěpánka
Do misky nalijeme smetanu, vezmeme metličku na šlehání (ne ruční šlehač) šleháme. Postupně do smetany pomalu zašleháváme olej, ocet, hořčici, ve...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...