Martin koláč

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

  • Ingredience:
  • vajec - Světlý piškot:
  • hladké mouky 5 lžic
  • prášek do pečiva 1
  • vajec - Tmavý piškot:
  • hladké mouky 5 lžic
  • kakaa 2 lžíce
  • prášek do pečiva 1
  • vajec - Růžový piškot:
  • hladké mouky 5 lžic
  • prášek do pečiva 1
  • troška červené potravinářské barvy
  • Bílá náplň: vody 250 ml
  • práškového cukru 5 lžic
  • Zlatý klas 1
  • másla 200 g
  • Čokoládová náplň: vody 250 ml
  • práškového cukru 7 lžic
  • kakaa 2 lžíce
  • Zlatý klas 1
  • másla 200 g
  • Kokosová náplň: vody 500 ml
  • kokosu 250 g
  • práškového cukru 3 lžíce
  • másla 1 lžíce
  • želatiny 1 lžíce
  • Marcipánová hmota: 2 třídecilitrové sklenky sušeného mléka
  • margarínu 1,5 lžíce
  • sklenky práškového cukru 2
  • asi 1 dl vlažné vody
  • Malinový nebo rybízový džem

Postup

1 Postup přípravy: Upečeme piškoty stejným způsobem: vyšleháme bílek do tuha, postupně přidáváme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Do kakaového piškotu přidáme kakao, do růžového několik kapek červené barvy. Každý piškot zvlášť upečeme a necháme vychladnout.
2 Bílou a čokoládovou náplň připravíme stejně: ve vodě uvaříme Zlatý klas a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, do čokoládové náplně dáme i kakao, postupně všleháme vychladlý Zlatý klas.
3 Kokosová náplň: ve vodě necháme nabobtnat želatinu, potom ji rozpustíme, vmícháme kokos, cukr. Do vychladlé náplně vmícháme máslo.
4 Marcipánová hmota: smícháme všechny přísady a vypracujeme jednolitou hmotu.
5 Koláč skládáme takto: světlý piškot potřeme bílou náplní, uložíme tmavý piškot, potřeme čokoládovou náplní, navrstvíme kokosovou náplň, potřeme malinovým nebo rybízovým džemem, uložíme růžový piškot. Potom celý koláč příčně rozkrojíme na poloviny (budeme mít 2 čtverce). Marcipánovou hmotu rozdělíme na poloviny, každou rozválíme mezi fólií na čtverec podle velikosti koláčů tak, abychom hmotou zakryli povrch i boky koláčů. Necháme ztuhnout a potom krájíme na řezy.
6 Koláč je poměrně časově i finančně náročný, ale je dobrý i na slavnostnější příležitosti.
7 Poznámka: Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas).

Mohlo by Vás zajímat

Jablečný koláč s drobenkou
1. Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Z mouky, kvásku, cukru, soli, změklého másla a vajec vypracujeme těsto a necháme na teplém...
 · 00:20
Snadný borůvkový koláč pro náročné
Smícháme mouku s cukrem a špetkou soli. Používám mísu, do které se vejde pohodlně jedna ruka, protože s tou si při přípravě zpočátku vystačíme. D...
Tříbarevný koláč od Kajdy
1. Mouku smícháme s kakaem, cukrem a kypřícím práškem. Rozdrobíme do ní máslo a přidáme vejce a vodu. Na válu vypracujeme první těsto, které rozp...
Švestkový koláč s drobenkou
Postup přípravy: Utřeme tuk, vejce a cukr, přilejeme mléko, přidáme vanilkový cukr a mouku s pudinkem a práškem do pečiva, promícháme a rozetřeme...
 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...