Medovník ii.

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 1. Všechny přísady, až na mouku, smícháme v míse. Tu posadíme na hrnec, ve kterém se vaří voda, a vše pomocí metličky šleháme v páře. Měli bychom získat směs malinko řidší konzistence, než je majonéza.
2 2. Pak vsypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 4 díly a zabalíme do fólie na potraviny nebo je vložíme do mikrotenových sáčků, aby neoschlo. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, horkovzdušnou na 160 stupňů.
3 3. Z dílů těsta vyvalujeme na pečicím papíru tenké pláty, které můžeme pro úhlednost vykrojit pokličkou, nebo si na papíru předkreslíme kruh o průměru cca 20 cm.
4 4. Klademe je na plech a krátce, asi 3 minuty, pečeme do růžovozlaté barvy.
5 5. Vyjmeme z trouby, sejmeme z papíru a spojujeme krémem.
6 6. Příprava krému: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání takzvaně odpalujeme.
7 7. Vypneme sporák a hmotu promícháváme do vychladnutí, respektive do pokojové teploty.
8 8. Pak zatřeme máslo, které musí být rovněž pokojové teploty jinak by se krém srazil, s cukrem a žloutkem. Jednotlivé pláty těsta spojujeme krémem a vrstvíme medovník.
9 9. Ozdobíme popraškem cukru a sezoním ovocem.

Mohlo by Vás zajímat

Medovník
Medové pláty: Všechny přísady mimo mouky vaříme v hrnci do zhnědnutí. Při zahřívání šleháme. Po vychladnutí vsypeme hladkou mouku a vypracujeme t...
 · 
Medovník
1. Připravte vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k var...
 ·  · 00:30
Medovník
1. Připravte vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k var...
 ·  · 00:30 · 00:35 · 
Medovník
Vejce, cukr, tuk, med, mléko a sodu za stálého míchání vaříme 2 minuty až hmota zkaramelizuje. Odstavíme a teplé nalejeme do misky s moukou a zpr...
 ·  · 00:30 · 00:35 ·  · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...