Nadívaný bůček pana Brožka

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • 1,2-1
  • bůčku - špička bez kosti 4 kg
  • špeku 150 g
  • gothaje 300 g
  • rohlíky 4
  • vejce 2
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín

Postup

1 Postup přípravy: Špek nakrájíme na drobné kostičky a dáme vyškvařit. Přidáme gothaj nakrájený také na kostičky a opečeme. Stejně tak i nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout tukem. (Jak nezdravé, ale jak dobré !) Zasypeme petrželovou natí a nakonec vyklepneme vejce, zamícháme, osolíme a opepříme. Do bůčku vykrojíme kapsu, osolíme a okmínujeme zvenku i zevnitř, naplníme kapsu směsí a zašijeme. Dáme na pekáč, podlejeme trochou vody a zadělané pečeme při 180 °C. Po 20 min. nakrájíme vršek bůčku na čtverečky. Poléváme výpekem a po hodině pečení odděláme vršek a dopečeme dočervena. Nejlepší je bůček studený s chlebem a různou zeleninou, ale výborný je i teplý s tradiční přílohou - brambory nebo zelí a knedlík.
2 Hlavně je ale úspěšně vyzkoušený jako delikatesa při narozeninových oslavách.

Mohlo by Vás zajímat

Vepřový záhorácký závitek
Očištěný vepřový bůček bez kůže vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, paličkou, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem.Na sádle osmahn...
Bůčkové závitky se zelím
Bůček bez kůže nakrájíme na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškva...
 · 01:10 · 
Bůčková sekaná se šlehačkou
Libovější bůček a kořenovou zeleninu s česnekem umlít, lze přidat kousek hovězího. V míse okořenit, přidat šlehačku, dobře prohňácat. Vytvarovat ...
 · 00:20
Bůček plněný houbami
Z vykostěného bůčku uděláme plát co největší, roválíme jej na tenko a naplníme ho směsí z hub,másla vajec, soli a pepře,kmínu, zelené petrželky,...
 · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...