Nakládané vepřové kotlety

0 hodnocení00:50snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na 4 porce

Postup

1 1. Kotlety opláchneme pod studenou vodou a poté je osušte papírovou utšrkou.Položte je vedle sebe do nízké misky tak, aby byly jen v jedné vrstvě. Na maso naskládejte ciibuli, bobkové listy, skořici, kuličky pepře, nové koření a hřebíček.
2 2. Do velké misky nasypte sůl a hnědý cukr. Přilejte horkou vodu a vše šlehejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Vmíchejte studenou vodu, bourbon a polovinu oleje. Směsi zalijte kotlety, které v ní ještě párkrát obraťte. Přikryjte je mikroténovou folií a nechte marinovat v ledničce 2 - 4 hodiny. Během tohoto času je nezapomeňte párkrát obrátit.
3 3. Připravte gril k přímému grilování a rozpalte ho na vysokou teplotu.
4 4. Okártáčujte rošt a naolejujte ho. Maso nechte odkapat a poté ho jěště osušte papírovou utěrkou tak abyste hop zbavily marinovaného koření.
5 5. Kotlety dejte na střed roštu, dále od ohně.Přikryjte gril a vkouři grilujte asi 20 minut. Poté kotklety přesuňte přímo nad žhavé uhlíky. Grilujte je nepřikryté 4-7 minut z každé strany. Každé 2 minuty je pootočte o 90 °, aby se na kůrčicce vytvořilaefektní mřížka.
6 6. Hotové kotletypřendejte na talíře a nechte 3 minuty odpočívat. Potéje můžete servírovat nejlépe s jablečným křenem.

Poznámka

Speciální výbava: 550 g dřevěné oštěpky namočené asi na hodinu do vody a odkapané. Přímé grilování Teplota vysoká 230-350 C°.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...