Nakládané vepřové kotlety
00:50snadné
Postup
1 1. Kotlety opláchneme pod studenou vodou a poté je osušte papírovou utšrkou.Položte je vedle sebe do nízké misky tak, aby byly jen v jedné vrstvě. Na maso naskládejte ciibuli, bobkové listy, skořici, kuličky pepře, nové koření a hřebíček.
2 2. Do velké misky nasypte sůl a hnědý cukr. Přilejte horkou vodu a vše šlehejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Vmíchejte studenou vodu, bourbon a polovinu oleje. Směsi zalijte kotlety, které v ní ještě párkrát obraťte. Přikryjte je mikroténovou folií a nechte marinovat v ledničce 2 - 4 hodiny. Během tohoto času je nezapomeňte párkrát obrátit.
3 3. Připravte gril k přímému grilování a rozpalte ho na vysokou teplotu.
4 4. Okártáčujte rošt a naolejujte ho. Maso nechte odkapat a poté ho jěště osušte papírovou utěrkou tak abyste hop zbavily marinovaného koření.
5 5. Kotlety dejte na střed roštu, dále od ohně.Přikryjte gril a vkouři grilujte asi 20 minut. Poté kotklety přesuňte přímo nad žhavé uhlíky. Grilujte je nepřikryté 4-7 minut z každé strany. Každé 2 minuty je pootočte o 90 °, aby se na kůrčicce vytvořilaefektní mřížka.
6 6. Hotové kotletypřendejte na talíře a nechte 3 minuty odpočívat. Potéje můžete servírovat nejlépe s jablečným křenem.
Poznámka
Speciální výbava: 550 g dřevěné oštěpky namočené asi na hodinu do vody a odkapané. Přímé grilování Teplota vysoká 230-350 C°.Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře