Orieškové karamelky

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • cukru 500 g
  • tekutého medu 150 g
  • tégliky smotany na šľahanie RAJO 2
  • posekané vlašské orechy. Olej na potrenie noža
  • alobal

Postup

1 Cukor, med a smotanu varíme spolu asi 9 minút, kým sa karamel nezafarbí do hneda. Pred odstavením zamiešame do hmoty orechy. Odstavíme. Keď karamel tuhne, vylejeme ho na plech vyložený alobalom a rozotrieme. Nie na tenko! Asi po dvadsiatich minútach naznačime nožom štvorčeky a necháme voľne tuhnúť asi 4 hodiny. Po stuhnutí, nožom potreným olejom krájame karamelky. Zabalíme ich do celofánu a previažeme stužkou.

Mohlo by Vás zajímat

Karamelky
Suroviny vaříme, při zhoustnutí stále mícháme. Když hmota zezlátne a za vařečkou se tvoří široká brázda, vlijeme hmotu na olejem vytřenou misku. ...
 · 
Orieškové karamelky
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, maslo, med a neskôr pridáme šľahačkovú smotanu. Miešame do zhustnutia. Pred dokončením pridáme zomleté orie...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...