Ovocné bezé

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • bílky - Bezé:
  • soli špetka
  • moučkového cukru 300 g
  • citronové šťávy 1 lžíce
  • sáček vanilkového cukru 1
  • mléčné čokolády 50 g
  • Obloha:
  • kiwi 2
  • mandarinky 2
  • kompotovaných višní 100 g
  • sáček čiré dortové polevy 1
  • moučkového cukru 40 g

Postup

1 Postup přípravy: Troubu předehřejeme na 100 °C. Bílky se solí ušleháme na pevný sníh. Zašleháme oba cukry a zamícháme citronovou šťávu. Hmotou naplníme cukrářský sáček s velkým hvězdicovým tvořítkem. Na plech vyložený papírem nastříkáme 8 koleček o průměru 10 cm. Každé kolečko po obvodu zpevníme hvězdicovým okrajem. Pootevřeme dvířka trouby a velmi opatrně pečeme asi 90 minut. Čokoládu nasekáme, rozpustíme, trochu vychladíme, naplníme jí mikrotenový sáček s odstřiženým růžkem a ozdobíme kolečka. Oloupané kiwi nakrájíme na plátky, oloupané mandarinky na kousky. Ovoce navršíme na kolečka. Polevu smícháme s 40 g cukru a rozpustíme ve 250 ml vody, uvedeme do varu, 2 minuty povaříme, zalijeme ovoce a necháme ztuhnout.

Mohlo by Vás zajímat

Pokušení
1 Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a vyškrábeme dřeň, Obojí povaříme v mléce, poté kastrolek sejmeme z plotýnky a lusk ...
01:00
Bezé s višňovu zmrzlinou
Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr, poté kakao. Do sáčku s ozdobnou koncovkou dáme 0,25 celko...
01:00 · 00:50
Mandlový pudink v ovocné omáčce
Nejdříve si připravíme krokant: Mandle orestujeme nasucho , do pánve přidáme 75 g cukru a necháme zkaramelizoval (promí­cháváme). Vyjmeme a ne­ch...
01:00 · 00:50 · 00:35
Lucčin dortík
Troubu předehřejeme na 180 °C a hlubší plech vyložíme pečícím papírem. Do mísy dáme mouku, cukr, olej, vodu, vejce, kakao, prášek do pečiva a...
01:00 · 00:50 · 00:35 · 01:15
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...