Panenští Ondrášci

0 hodnocení01:40
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • bravčová panenka 1 ks
  • Olúpané surové zemiaky 8 ks
  • Hladká múka 3 PL
  • Cesnak 5 stroužek
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • rasca drvená
  • majorán
  • mlieko 2 PL
  • vajce 1 ks
  • bravčová masť

Postup

1 1.
2 Brambory najemno nastrouháme, zastříkneme mlékem, osolíme, okořeníme, promícháme, přidáme vajíčko a postupně přidáváme mouku a promícháváme.
3 2.
4 Panenku nakrájíme na cca 2cm plátky.
5 3.
6 Osolíme a mezi mikrotenovým úřezem pěstí lehce naklepeme.
7 4.
8 Na pánvi rozehřejeme sádlo, z bramborákového těsta vytvoříme placičky, na ně položíme plátky panenky.
9 5.
10 Uzavřeme další vrstvou bramborákového těsta.
11 6.
12 Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta zatáhla. Smažíme cca 10 minut.
13 7.
14 Sundáme pokličku, otočíme a smažíme dalších 10 minut bez pokličky (podle potřeby přidáme sádlo na smažení).
15 8.
16 Dobrou chuť :-)