Parmigiana

0 hodnocení00:50náročné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • lilků 1 kg
  • vajec 6
  • pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • na omáčku :
  • oleje 4 lžíce
  • stroužky česneku 3
  • plechovky rajčat 3
  • pepř, sůl
  • parmazán

Postup

1 1. Uvaříme omáčku : do kastrolu dáme olej. stroužky česneku, osmažíme, přidáme pokrájená rajčata, sůl a pepř a vaříme do zhoustnutí.
2 2. Lilky oloupeme, nakrájíme na kolečka, obalujeme v hladké mouce a rozšlehaných vejcích do kterých jsme zamíchali sůl a pepř a smažíme na oleji.
3 3. Do zapékací mísy nalejeme trochu omáčky, a vkládáme po vrstvách - osmažené lilky, mírně polijeme omáčkou, posypeme sýrem(parmazán). Dáváme další vrstvu lilků, omáčky a parmazánu - do vypotřebování surovin. Poslední vrstva je omáčka a parmazán.
4 4. Vložíme do vyhřáté trouby , nahoře přikryté propíchaným alobalem a pečeme asi 0,5 hodiny. Potom sundáme alobal a necháme trochu zhnědnout.

Mohlo by Vás zajímat

Melanzane alla parmigiana - zapečený baklažán
Nakrájaný baklažán osolíme a necháme 20 minút odstáť. Potom baklažán opláchneme studenou vodou a osušíme v utierke. Do kastróla vylejeme rajčiak...
Parmigiana di melanzane
Baklažány ošúpeme, pokrájame na 1cm. hrubé plátky, posolíme a necháme odstáť asi 10 min., aby z nich stiekla šťava. V hrnci rozpálime olivový o...
Parmigiana
Vyprážané baklažány, papriku a paradajkovú omáčku si pripravíme ako pri pasta alla norma. Na pekáč potretý olejom položíme vrstvu baklažánov a p...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...