Paštika z kuřecích jater v mikrovlnné troubě

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • kurecích jater 300 g
  • speku 100 g
  • mouky 2 PL
  • vejce 1
  • smetany 1 dl
  • sul
  • pepr
  • provensálského korení (Herbes de Provence) 1 KL
  • paprikového lusku, nakrájeného na kosticky 4 PL
  • zampionu, nakrájených na kosticky 2 PL
  • zelatiny (kazdý 110x70 mm, váha 1,7 g) 4 plátky
  • cirého vývaru 10,5 dl
  • zampionu plátky
  • oliv plátky
  • tuk na vymazání formy

Postup

1 Rozmelnete játra a spek v robotu, nebo je dvakrát umelte v masovém strojku. Vmíchejte do nich vejce, mouku a smetanu. Osolte a opeprete. Pridejte provensálské korení, paprikový lusk a kosticky zampionu. Dobre promíchejte a nechte odpocinout 1 hodinu.
2 Smes dejte do vymazané formy o rozmerech asi 15x20 cm, uhladte povrch a formu zakryjte plastikovou folií, která snásí mikrovlnku.
3 Dejte do mikrovlnné trouby a vlnte na 600 W ca. 8 minut. Pastiku vyjmete z trouby a nechte ji zchládnout.
4 Namocte na chvíli zelatinu do studené vody. Ohrejte vývar, vymackejte vodu ze zelatiny a zelatinu rozpustte v horkém vývaru za stálého míchání. Nechte vychladit.
5 Na povrch pastiky rozlozte plátky zampionu a plátky oliv podle vlastní fantazie. Nalejte na to cást studené zelatiny, dejte do chladnicky ztuhnout. Po ztuhnutí nalejte na pastiku zbytek zelatiny a opet dejte ztuhnout do chladnicky.
6 Tip.: Místo speku pouzijte uzený spek/slaninu. 2-3 PL vývaru nahradte portským vínem nebo sherry.
7 Doporučená příloha:
8 Bageta a slané nebo sladkokyselé okurky.
9 Původní kuchyní tohoto receptu je Dánsko

Mohlo by Vás zajímat

Bůčková pomazánka
Bůček zbavíme kůže, osolíme a dáme do pekáče. Mírně podlijeme, posypem nahrubo nakrájeným česnekem a cibulí nakrájenou na kolečka. Cibuli dávám i...
 · 00:15
Paštika
Maso a játra umeleme a vše dobře promícháme. Plníme do malých skleniček s uzávěrem a 1 hodinu zaváříme při teplotě 60-70 stupňů. V chladu vydrží...
Kachní paštika se slaninou
1. Játra pokrájíme. 300 g marinujeme 2 hod. ve 3 lžících sherry s tymiánem. Dusíme slaninu, cibuli a 2 bobkové listy. Přidáme ostatní játra. Osma...
 · 02:50
Pomazánka z makrely
Cibuli oloupeme, jemně pokrájíme a vložíme do polévkové mísy, kterou zakryjeme potravinářskou fólií. Tu na několika místech propíchneme a vše dám...
 · 02:50 · 00:15 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...