Pečený králík v římském pekáči na zelí s ananasem

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • porce králíka 4
  • anglické slaniny 100 g
  • marinovaného zelí 670 g
  • ananasu 200 g
  • rozmarýn
  • sůl
  • bílý pepř
  • bílého vína 200 ml

Postup

1 Postup přípravy: Římský pekáč namočíme na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodu. Zelí scedíme, přesypeme na dno pekáče, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem. Maso okořeníme a položíme na zelí, poklademe plátky anglické slaniny a přiklopíme poklicí. V troubě pečeme na nejvyšším stupni asi hodinu. Podáváme s houbovými lívanečky nebo knedlíkem.

Mohlo by Vás zajímat

Králík jedna báseň
Mladého králíka naporcujeme na menší kousky, vložíme do pekáče, posypeme nastrouhanou zeleninou, osolíme, opepříme a zalíjeme šlehačkou. Přikryje...
 · 
Králík na rajčatech
Na slanině osmahneme osolené kousky masa poprášené moukou. Přidáme cibuli a po chvíli nakrájená rajčata, rozkrájený česnek a dusíme do změknutí ....
Čína s ananasem a arašídy
1 Králičí maso nakrájíme na tenké nudličky. Z bíl­ků vyšleháme tuhý sníh, přidáme k němu mouku a trochu jej osolíme. Sníh promícháme s nakrájeným...
 · 00:50
Králík s provensálským kořením
Vykostěné a na kostičky nakrájené králičí maso, osolené a posypané kořením, orestujeme na oleji. Přidáme 2 dl vody a necháme dusit. Před podávání...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...