Pikantní minutka z vepřové kýty
00:15
Postup
1 Maso otřeme vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky asi 8 mm silné. Položíme je na mikroténovou fólii na prkénko, přikryjeme další fólií (aby šťáva z masa nestříkala na pracovní desku a neporušili jsme jeho strukturu) a paličkou jemně naklepeme.
2 Naklepané plátky masa nakrájíme na nudličky dlouhé asi 5 cm. Stroužky česneku oloupeme a jemně utřeme nerezovým nožem nebo prolisujeme do skleněné mísy.
3 K česneku přidáme dvě lžíce oleje, sůl,chilli, mletý pepř a vmícháme solamyl. Do této marinády vložíme kousky masa, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a necháme asi hodinu marinovat. Pak maso dáme okapat na sítko, případně ještě osušíme ubrouskem.
4 Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Na zbylém oleji osmahneme zprudka po všech stranách maso, po dvou minutách přidáme cibuli a společně restujeme přibližně další dvě minuty.
5 Nakonec do směsi vmícháme nakrájené papriky, zalijeme zbylou marinádou, případně podlijeme trochou horké vody, a vše asi minutu prohřejeme.
6 ----
7 Místo vepřové kýty můžete použít vykostěné kotlety, které jsou křehčí a jemnější.
8 Chcete-li aby byla minutka z vepřového chuťově a barevně zajímavější, přidejte k ní spolu s paprikami 2 - 3 lžíce kečupu (jemného nebo ve směsi s ostrým).
9 Doporučená příloha:
10 Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře