Pikantní minutka z vepřové kýty

0 hodnocení00:15
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • vepřové kýty 600 g
  • papriky 2
  • cibule 1
  • oleje 3 lžíce
  • stroužky česneku 4
  • šťáva z půlky citronu
  • solamylu 1 lžička
  • špetka chilli koření
  • mletý pepř a sůl

Postup

1 Maso otřeme vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky asi 8 mm silné. Položíme je na mikroténovou fólii na prkénko, přikryjeme další fólií (aby šťáva z masa nestříkala na pracovní desku a neporušili jsme jeho strukturu) a paličkou jemně naklepeme.
2 Naklepané plátky masa nakrájíme na nudličky dlouhé asi 5 cm. Stroužky česneku oloupeme a jemně utřeme nerezovým nožem nebo prolisujeme do skleněné mísy.
3 K česneku přidáme dvě lžíce oleje, sůl,chilli, mletý pepř a vmícháme solamyl. Do této marinády vložíme kousky masa, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a necháme asi hodinu marinovat. Pak maso dáme okapat na sítko, případně ještě osušíme ubrouskem.
4 Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Na zbylém oleji osmahneme zprudka po všech stranách maso, po dvou minutách přidáme cibuli a společně restujeme přibližně další dvě minuty.
5 Nakonec do směsi vmícháme nakrájené papriky, zalijeme zbylou marinádou, případně podlijeme trochou horké vody, a vše asi minutu prohřejeme.
6 ----
7 Místo vepřové kýty můžete použít vykostěné kotlety, které jsou křehčí a jemnější.
8 Chcete-li aby byla minutka z vepřového chuťově a barevně zajímavější, přidejte k ní spolu s paprikami 2 - 3 lžíce kečupu (jemného nebo ve směsi s ostrým).
9 Doporučená příloha:
10 Podáváme s vařenými bramborami.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...