Pikantní plody moře s rýží

0 hodnocení01:15
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Vývar - zeleninový 1,5 hrnku (může být i rybí vývar)
  • Slávky 10
  • Olihně 2 střední - nakrájené na kroužky
  • Garnáti 10 - vyloupaných bez střívek
  • Olej - olivový 1 lžíce
  • Skořice - mletá
  • lžičky 5
  • Hřebíček - mletý 0,5 lžičky
  • Cibule 1 střední - nadrobno nakrájená
  • Rajčatový protlak
  • hrnku 25
  • hrnku - Rýže - dlouhozrnná 1,5
  • Sůl podle potřeby
  • Voda 1
  • hrnku 5
  • Škeble - konzervované 240 g - okapaných
  • Limetová šťáva podle potřeby (lze použít i citrónová šťáva)

Postup

1 Vývar uvedeme do varu, snížíme teplotu a přidáme slávky, olihně a garnáty. Vaříme tak dlouho, až se slávky začnou otevírat a garnáti i olihně jsou měkké. Vyjmeme je děrovanou lžící do misky a vývar odložíme. Neotevřené slavky nepoužijeme. Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej, přidáme skořici, hřebíček, cibuli, rajčatový protlak a při střední teplotě dobře promícháme. Vysypeme rýži, osolíme, snížíme teplotu a mícháme asi 2 minuty, až rýže trochu zezlátne. Smícháme vývar z plodů moře s voudou a 0,25 šměsi nalijeme do rendlíku k rýži. Mícháme asi 4-5 minut, až se tekutina vsákne. Za stálého míchání třikrát přidáme vývar, až ho spotřebujeme a rýže je měkká. Přidáme uvařené plody moře a konzervované škeble, přimícháme trochu limetové nebo citrónové šťávy. Zakryjeme a na 4 minuty odstavíme.
2 Příloha: Ihned podáváme s rajčatovou salsou a teplými tortillami natrhanými na kousky.

Poznámka

KR-403.

Mohlo by Vás zajímat

Paella mořská (mw+grill)
Všichni víme, že paella má mnoho a mnoho variant, já předkládám tu, kterou jsem sama na sobě včera odzkoušela. Je možné přidat i jinou zeleninu, ...
00:40 · 
Paella Valenciana
2 kuřecí stehna i s kůží rozsekáme na 10-12 kousků, vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, tresku na kousky, vše osolíme a lehce opepříme. Mušle (vyl...
00:40 ·  · 01:00 · 
Rýže s kalamáry
Nechte rozmrazit 300 g mražených předvařených kalamár (můžete užít i mořský koktejl nebo krevety). Uvařte 4 sáčky rýže paraboloid ve vodě ochucen...
00:40 ·  · 01:00 ·  · 01:00 · 
Nejjednodušší rizoto s plody moře na světě
1. Cibuli a fenykl vložte do vhodné mísy, zakápněte olejem a mikrovlňte pět minut na vysoký výkon. Pak vmíchejte rýži, přelijte vývarem, zakryjte...
00:40 ·  · 01:00 ·  · 01:00 ·  · 00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...