Pikantní smažené vepřové závitky
01:00
Suroviny
na porce
- vepřové plece 800 g
- mandlových plátků 40 g
- octa 1 PL
- krystalového cukru 1 PL
- hladké mouky 2 PL
- vejce 2
- strouhanky 2 PL
- másla 4 PL
- sůl, pepř
-
Omáčka:
- švestkových povidel 2 PL
- medu 1 PL
- vývaru z masa 100 ml
- bílého vína 3 PL
- nastrouhané citronové kůry 1 PL
- skořice 0,5 KL
- drceného hřebíčku 0,5 KL
- strouhanky 2 KL
Postup
1 1. Plec rozkrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme mandlemi. Pak je svineme, upevníme je provázkem a ve vroucí vodě smíchané s cukrem a octem uvaříme doměkka.
2 2. Vychladlé rolky zbavíme provázků, obalíme v mouce, rozšlehaných vajíčkách, strouhance a na másle opečeme.
3 3.100 ml vývaru zahřejeme a vmícháme do něj povidla, med, víno, citronovou kůru, skořici a drcený hřebíček. Zahustíme strouhankou a vaříme 20 minut.
4 Touto omáčkou přelijeme na talíři smažené závitky, které se uchovají v teple než na ně uvaříme omáčku. Můžeme vařit současne.
5 Doporučená příloha:
6 brambory, rýže
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře