Pikantní vepřové maso s ovocem

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • vepřovémo masa kýty nebo karé bez kosti, sůl, mletý pepř, 4 pálivé papričky, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worchestrové omáčky, tuk, 250 g míchaného kompotového ovoce 400 g

Postup

1 Postup přípravy: Maso nakrájime na malé řízečky (medajlonky), naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Pálivé papričky nasekáme na malé kousky a promícháme se sojovou a worchestrovou omáčkou. Připravenou směsí zalijeme maso a necháme odležet v chladničce. Před přípravou maso osušíme a opečeme v rozehřátem tuku z obou stran. Je-li maso tužší, podlijeme je horkou vodou a udusíme do měkka. Podáváme proložené různým kompotovaným ovocem. Takto proložené maso můžeme navršit do pyramidy a spojit jehlou. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýži s rozinkami.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...