Pikantní vepřové maso s ovocem
00:44
Suroviny
na porce
-
Ingredience:
- vepřovémo masa kýty nebo karé bez kosti, sůl, mletý pepř, 4 pálivé papričky, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worchestrové omáčky, tuk, 250 g míchaného kompotového ovoce 400 g
Postup
1 Postup přípravy: Maso nakrájime na malé řízečky (medajlonky), naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem. Pálivé papričky nasekáme na malé kousky a promícháme se sojovou a worchestrovou omáčkou. Připravenou směsí zalijeme maso a necháme odležet v chladničce. Před přípravou maso osušíme a opečeme v rozehřátem tuku z obou stran. Je-li maso tužší, podlijeme je horkou vodou a udusíme do měkka. Podáváme proložené různým kompotovaným ovocem. Takto proložené maso můžeme navršit do pyramidy a spojit jehlou. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýži s rozinkami.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře