Pirožky

0 hodnocení00:55
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • polohrubé mouky 750 g
  • droždí 30 g
  • mléka sklenice
  • másla 100 g
  • vejce
  • sůl
  • špetka práškového cukru
  • máslo na vymazání plechu
  • žloutek na potření
  • nádivka:
  • vařeného hovězího masa 500 g
  • lžíce osmažené cibulky 4
  • vařená vejce 2
  • lžičky strouhaného muškátového oříšku 0,5
  • lžičky mletého pepře 0,5
  • několik lžic vývaru
  • sůl

Postup

1 Z droždí, špetky mouky, cukru a vlahého mléka připravíme kvásek. Po vykynutí zaděláme a vypracujeme těsto, které rozválíme na placku a rádýlkem vykrájíme čtverce nebo obdélníky. Naplníme nádivkou, pečlivě uzavřeme, potřeme žloutkem a na tukem vymazaném plechu upečeme v troubě.
2 Nádivka: maso drobně nasekáme, přidáme nakrájená vejce a všechny ostatní suroviny, důkladně promícháme a klademe na těsto.

Mohlo by Vás zajímat

Drůbeží pirožky
1. Maso z pečeného nebo vařeného kuřete umeleme na strojku, promícháme s natvrdo uvařenými a posekanými vejci, osolíme a okořeníme. 2. Je-li sm...
 · 
Ruské pirožky
Postup přípravy: Těsto: mouku dáme do mísy a uděláme důlek. Rozdrolíme do něho droždí, přidáme vlažné mléko, poprášíme moukou a necháme v teple v...
 ·  · 00:44
Pirožky
Z droždí, špetky mouky, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Po vykynutí zaděláme těsto, které rozválíme na placku a rádýlkem vykrájíme čtve...
 ·  · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...