Piškotová bomba

0 hodnocení00:33
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 200-250g másla
  • pískového cukru 50 g
  • čokolády na vaření 100 g
  • 300-400g cukrářských piškotů
  • likér (griotka)
  • krém:
  • šlehačka 1
  • ovoce (rybíz
  • maliny)
  • nastrouhaná čokoláda (hoblinky)
  • šlehačka na ozdobu

Postup

1 Změklé máslo vyšleháme do pěny s čokoládou, cukrem a griotkou. Hlubokou mísu vyložíme fólií a potřeme po celé ploše krémem, poté vložíme asi polovinu piškotů - střídavě potíraných krémem, plníme až po okraj. Obsah nádoby necháme aspoň 2 hodiny ztuhnout a uležet. Poté dort vyklopíme, odstraníme fólii a po celé ploše naneseme bohatě tuhou šlehačku. Dokola obložíme zbylou polovinou piškotů, nakonec ozdobíme ovocem a čokoládovými hoblinkami.
2 Krém: hustě našlehanou šlehačku promícháme s ovocem a nastrouhanou čokoládou.

Mohlo by Vás zajímat

Broskvová bomba
Dáme okapat broskve a šťávu odchytíme. Několik půlek ponecháme vcelku a zbývající nakrájíme na kostičky. Namočíme želatinu. Cukr rozmícháme v jog...
00:33
Provensalská čokoládová bomba
Roztopíme 50 g čokolády v miske nad vriacou vodou. Horúcou vodou zohrejeme misku, utrieme ju dosucha a dáme do nej maslo, ktoré následne rozotrie...
00:33
Jahodovy nepeceny dort - prazdninova bomba
Ze zakysane smetany a vanilkovych cukru vymichame krem. Na dno formy naskladame piskoty ve dvou vrstvach, pokropime je ovocnou stavou, nebo rumem...
00:33 · 00:25
Piškótová torta s ananásom
Šťavu z ananásového kompótu zmiešame s rumom. Pripravíme si tortovú formu, ktorú vyložíme alobalom. Piškóty si rozdelíme na tri kôpky. Žĺtky vymi...
00:33 · 00:25
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...