Plněná vepřová ex-panenka

0 hodnocení00:50
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Vepřová panenka
  • hermelín 1
  • hrst vlašských ořechů
  • hrst sušených švestek, trocha třtinového rumu
  • lístky šalvěje ( i sušená) 4
  • másla 125 g
  • Olivový olej, pepř čtyřbarevný, sůl
  • jehla a nit na šití

Postup

1 Na začátku si rozmícháme máslo s nahrubo nasekanými ořechy a sušené švestky rozkrojíme a namočíme do bíleho rumu. Hermelín nakrájíme na kostičky.
2 Vepřovou panenku rozdělíme na dva, přibližně stené kusy. Tenkým ale ostrým nožem do každé z nich prořízneme kapsu ve směru podélné osy. No a nyní začneme rovnoměrně plnit maso ořechovým máslem, švestkami a hermelínem. Při plnění pochopíte název ex-panenka. Pokud se vám tam všechna náplň nevejde, nevadí, použijeme později. Plnící konce na závěr dobře zašijeme potravinářskou nití. Povrch opepříme čerstvě mletým pepřem a osolíme.
3 Na pánvi a olivovém oleji zprudka opečeme ze všech stran (hlavně do toho nepíchejte, jinak ta dobrota zevnitř vyteče). Potom obě masa dáme na pekáček nebo zapékací misku, trochu podlijeme a šoupneme do vyhřáté trouby (cca 200-220stupňů) a pečeme tak asi 30 minut.
4 Na zbylém oleji na pánvi na mírném ohni osmahneme to co se nám nevešlo dovnitř (kromě hermelínu ten se snažte vecpat do masa), tedy ořechové máslo, švestky a rum, přidejte šalvěj a trochu to poduste až se udělá kompaktní šťáva, kterou na posledních 10 minut pečení přelejeme maso v pekáčku. teplotu stáhnout na 180, ať se švestky nepřipálí. No a je hotovo. No a pokud to nezblajznete hned, tak na druhý den, je to snad ještě lepší i postudenu.
5 Doporučená příloha:
6 Cokoliv, já si dávám různozrnnou rýži, a zeleninový salát

Mohlo by Vás zajímat

Vepřové koleno pečené z Kaňkovské ´´pašinky´´
1. den: Do 1 litru vody dáme lžici octa, lžici soli, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 pepřů, vše povaříme a necháme vychladnout. Do ...
 · 03:00
Hamburská vepřová pečeně
Postup Vepřovou kýtu prošpikujeme kousky šunky a okurky (část necháme do omáčky) a osolíme. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a kořenovou zelen...
Kmínová vepřová pečeně
Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Maso částečně odřízneme od kosti. Pak je osolíme a okořeníme drceným kmínem. Ve větší ...
 · 01:30 · 
Vepřová krkovice s gulášovou šťávou, šťouchanými brambory a vídeňskou cibulkou
1. Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Krkovici opečeme zprudka na ...
 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...