Populární vepřové ¨tonkatsu¨

0 hodnocení00:25
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • (800g ) vepřové, libové, asi 2-3cm silné kotletky 4
  • světlé sójové omáčky 2 lžíce
  • japonského mirin vína, nebo sherry 2 lžíce
  • česnek, utřený 1
  • vejce lehce našlehané 1
  • japonské Panko strouhanky, nebo hrubší bílé 200 g
  • lehký rostlinný olej na smažení
  • růžového naloženého zázvoru 2 lžíce
  • Tonkatsu omáčka:
  • worcestershire omáčky 1 lžíce
  • kečupu 80 ml
  • světlé sójové omáčky 1 lžička
  • sake, nebo sherry 2 lžíce
  • japonské hořtice (karashi), nebo nějaké dosti pikantní, ne kyselé, třeba anglické 1 lžička

Postup

1 Položit kotletku mezi dva pláty silnějšího plastiku a naklepat jednu po druhé na asi 1cm tloušťku.
2 Smíchat omáčku, mirin a česnek ve velké míse. Přidat vepřové a dobře promíchat. Namočit kotletky do vejce a obalit ve strouhance.
3 Rozehřát olej na pánvi a osmažit kotletky po částech na každé straně do hněda a až jsou propečené. Osušit na kuchyňském ubrousku.
4 Nakrájet kotletky na plátky a navršit na ně zázvor. Omáčku podávat v malé misce pro každého zvlášť.
5 Tonkatsu omáčka: dobře smíchat vše dohromady.
6 P.S.:
7 Můžete použít vepřové panenky.
8 Doporučená příloha:
9 Napařovaná rýže a na velice jemno nastrouhané bílé zelí.
10 Původní kuchyní tohoto receptu je Japonsko
11 Tip:
12 nejsem odborník na japonkou kuchyni, ale co jsem si kdy přečetla, saké se může nahradit vodkou rozředěnou vodou v poměru 2:1, ne tedy vínem, jak popisuješ.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...