Populární vepřové ¨tonkatsu¨
00:25
Suroviny
na porce
- (800g ) vepřové, libové, asi 2-3cm silné kotletky 4
- světlé sójové omáčky 2 lžíce
- japonského mirin vína, nebo sherry 2 lžíce
- česnek, utřený 1
- vejce lehce našlehané 1
- japonské Panko strouhanky, nebo hrubší bílé 200 g
- lehký rostlinný olej na smažení
- růžového naloženého zázvoru 2 lžíce
-
Tonkatsu omáčka:
- worcestershire omáčky 1 lžíce
- kečupu 80 ml
- světlé sójové omáčky 1 lžička
- sake, nebo sherry 2 lžíce
- japonské hořtice (karashi), nebo nějaké dosti pikantní, ne kyselé, třeba anglické 1 lžička
Postup
1 Položit kotletku mezi dva pláty silnějšího plastiku a naklepat jednu po druhé na asi 1cm tloušťku.
2 Smíchat omáčku, mirin a česnek ve velké míse. Přidat vepřové a dobře promíchat. Namočit kotletky do vejce a obalit ve strouhance.
3 Rozehřát olej na pánvi a osmažit kotletky po částech na každé straně do hněda a až jsou propečené. Osušit na kuchyňském ubrousku.
4 Nakrájet kotletky na plátky a navršit na ně zázvor. Omáčku podávat v malé misce pro každého zvlášť.
5 Tonkatsu omáčka: dobře smíchat vše dohromady.
6 P.S.:
7 Můžete použít vepřové panenky.
8 Doporučená příloha:
9 Napařovaná rýže a na velice jemno nastrouhané bílé zelí.
10 Původní kuchyní tohoto receptu je Japonsko
11 Tip:
12 nejsem odborník na japonkou kuchyni, ale co jsem si kdy přečetla, saké se může nahradit vodkou rozředěnou vodou v poměru 2:1, ne tedy vínem, jak popisuješ.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře