Pravá tatarská omáčka

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • Na 6-10 porcí: majonézy 0,5 l
  • 5-8 kyselých okurek
  • cibulek šalotky 7 kusů
  • sardelek 25 g
  • kapari 25 g
  • petrželové naťě 25 g
  • sterilovaných žampionů nebo hřibů 30 g
  • citronová kůra nebo sťáva
  • cukr
  • sůl

Postup

1 Postup přípravy: Do majonézy vmícháme směs fines herbes (najemno nasekané kyselé okurky, šalotka, sardelky, kapari, petrželová nať, žampióny nebo hřiby, citrónová kůra) a dochutíme trochou soli, citronovou šťávou (dle chuti) a cukrem.
2 Charakteristika: Omáčka bílé barvy, hutší konzistence s lahodnou chutí a vůní po použitých urovinách, má jít spíše do sladka s příjemně nakyslým dozvukem. Je vhodným doplňkem k mnoha minutkovým pokrmum masitým i bez masa.

Mohlo by Vás zajímat

Babiččina rajská omáčka
Používáme-li čerstvá rajčata, opláchneme je, spaříme, oloupeme slupku a nakrájíme je na osminky. Konzervovaná bývají již oloupaná, stačí je jen n...
Babiččina houbová omáčka
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme. Sem tam zamícháme. ...
Česneková omáčka - Hamúd šámi, hamúd túmi
Postup přípravy: Olej rozehřejeme v kastrolu a v něm dozlatova osmahneme česnek. Přilijeme polovinu vývaru, dobře promícsíme. mezitím v jiné nád...
Aiolská omáčka
Prolisovaný česnek smícháme s Majonézou, smetanou, přidáme nasekanou pažitku a petrželku. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem....
 · 00:15
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...