Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou

Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou
0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme a zaděláme s moukou do těsta. Hodně záleží na vodnatosti brambor, mouku přidáváme opatrně. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.
2 Do vroucí osolené vody buď nožíkem z prkénka odkrajujeme, nebo stěrkou přes speciální cedník tlačíme malé nočky, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. (Vaříme na etapy.) Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.
3 V misce si dohladka vymícháme bryndzu se smetanou.
4 Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájenou anglickou slaninu.
5 Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme jemně omastit vypečeným tukem.

Mohlo by Vás zajímat

Domácí jogurt ii.
Postup přípravy: Do čerstvého mléka zamícháme kondenzované mléko,a směs zahřejeme na 80 °C. Počkáme 10 min. a ochladíme ve vodní lázni na teplotu...
00:44
Smažené varkočíky
Slovenské sýrové copánky obalíme jako řízky a smažíme. Podáváme s tatarskou omáčkou a bramborovou kaší....
00:44 · 00:20 · 
Sýrové halušky s osmaženou cibulkou
Z mouky, vajec, 0,125 l vody a 1 lžičky soli vypracujeme tužší těsto. V případě potřeby přidáme vodu. Těsto se musí odlepovat od stěny mísy a děl...
00:44 · 00:20 ·  · 00:33
Syrová ihla s paradajkovou omáčkou
Chlieb a syr pokrájame na kocky a striedavo so slaninou napichujeme na ihlu alebo na špajdľu. Pokvapkáme sójovou omáčkou a posypeme červenou pa...
00:44 · 00:20 ·  · 00:33 · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...