Radoušovo ucho se zelným salátem

Radoušovo ucho se zelným salátem
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • brambor 500 g
  • vepřové kýty 400 g
  • hladké mouky 150 g
  • vejce 1
  • slaniny 100 g
  • cibule 1
  • pórek 1
  • kápie 1
  • hrst sušených hub
  • stroužky česneku 2
  • olej
  • asi 1 lžíce sojové omáčky
  • škrobové moučky 1 lžička
  • majoránka
  • mletý pepř
  • sůl
  • Zelný salát:
  • kysaného zelí 250 g
  • nastrouhaného křenu 1 lžíce
  • cukr podle chuti

Postup

1 Brambory oloupeme, nastrouháme, promícháme s vejcem, moukou, solí, pepřem a majoránkou a necháme odpočinout. Pak z těsta upečeme na pánvi na oleji větší placky.
2 Kýtu a slaninu nakrájíme na nudličky, orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, pórek, kápii a předem namočené houby, osolíme a dusíme.
3 Nakonec vmícháme nasekaný česnek, sójovou omáčku a škrobovou moučku, krátce prohřejeme a touto směsí naplníme připravené bramborové placky. Podáváme se zelným salátem.
4 Zelný salát:
5 Zelí promícháme s nastrouhaným křenem, ochutíme cukrem a necháme v chladu odležet.
6 Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika

Mohlo by Vás zajímat

Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Vepřové koleno na pivě se šťouchanými bramborami
1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno....
Vepřové na houbách
Vepřovou krkovici dobře omyjeme, osušíme a potřeme sladkou paprikou, solí a pepřem. Maso vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme v předehřáté trou...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...